Gremo naprej!

Premišljujočega poletja je konec in jesen bo burna.
Strnjene vrste glinenčkov so zapustile gozdove in se vrnile v mesto.  Prvi vtis, malodušje.  Drugi vtis, še več malodušja. Pa vendar, ta čas  kar kliče po ponovnih aktivacijah, po novi čuječnosti, nepreloženih reakcijah,  preciznih komentarjih, utemeljenih nepokorščinah in še čem.
Od junijskega rokohitrskega sprejetja državnega poroštva za Termoelektrarno Šoštanj, je dosledno neupoštevanje poslovnikov in predpisov postalo stalna praksa. Od svojega imenovanja dalje je vlada namreč v 85% primerov kršila načela Resolucije o normativni dejavnosti, ki je bila oblikovana z eksplicinim namenom preprečevanja tako oportunističnih, nepremišljenih in kratkovidnih posegov v zakonodajo.
Načel, ki jih zapoveduje je več. Tisto, ki je videti kot največji trn v peti velike dvanajsterice, pa je (kakšno presenečenje) nujnost posvetovanja z javnostmi. Predpisano obdobje 30-60 dni je tako ob skrbni negi vladalcev atrofiralo do te mere, da sta bila na primer za Zakon o visokem šolstvu na voljo razkošna 2 dneva. Od katerih je bil eden sobota.
Glinenčki že razmišljajo o razpisu brezplačnih tečajev hitrega branja paragrafov.
A še pred tem, se jutri ob pol desetih pridružujejo Protestu proti produkciji nepremišljene zakonodaje, ki ga pred poslopjem vlade RS organizira zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij. Več o samem dogodku lahko izveste tukaj. Ali pa se nam pridružite ob našem panoju, 4. oktobra ob 9.30, na Gregorčičevi 20!
La lotta continua!