Boj se nadaljuje!

V vročih julijskih dnevih izrednih sej in izsiljenih zakonov, so ljudje po tekočem traku žrtvovani v peči navideznega napredka, “razvoja” in “reševanja” Slovenije.
Problematika državnega poroštva za TEŠ6 nikakor ni osamljen primer. Je simptom širšega stanja v katerem vsi, ki nimajo dovolj  družbene, finančne ali politične moči, da bi neposredno vplivali na parlament, vsi odrinjeni, izključeni, izbrisani, ostareli in obubožani, postajajo žrtve neodgovornih, oportunističnih in dolgoročno škodljivih odločitev vladajočih struktur.
Zato bodo glinenčki seveda korakali dalje. Nadaljevali bodo svojo pot in se neumorno pojavljali povsod, kjer bo potrebno opozoriti na problematične teme in in se boriti proti nevarnim odločitvam.
Z analizo dogajanj v družbi in politiki, opozarjanjem na anemičnosti civilne družbe in medsebojno konkurenčnih nevladnih organizacij, predvsem pa s  kritično refleksijo svojega lastnega delovanja, glinenčki postajajo sredstvo za raziskovanje novih oblik ugovora in aktivističnega delovanja v javnem prostoru.
Z jutrišnjim dnem odhajajo v hosto. Jemljejo si čas za načrtovanje prihodnjih akcij. Sodeč po stanju v Sloveniji in svetu, te ne morejo biti daleč.